طرز تهیه حلیم
ویژه ماه مبارک رمضان

یکی دیگه از خوراک های مناسب و محبوب برای افطاره هم مقویه و هم خوشمزه

طرز تهیه حلیم خونگی:
400 گرم گندم خرد شده یا گندم معمولی
400 گرم گوشت سردست (بعضی بوقلمون هم استفاده می‌کنند)
1 عدد پیاز
نیم قاشق چای خوری زردچوبه
1 قاشق چای خوری نمک
روغن یا کره به مقدار نیاز
1٫5 لیتر آب
شکر، دارچین و روغن حیوانی به اندازه (برای تزیین و روی حلیم)

برای تهیه حلیم اول قبل از شروع گندم را پنج شش ساعت درآب خیس کنید.بگذارید تا خوب آب جذب کند به این صورت مدت طبخ را هم کاهش می‌دهید.
گوشت را همراه با 2 لیوان آب داخل قابلمه کوچکتر قرار دهید، پیاز را پوست بکنید و به چهارقسمت تقسیم کنید و داخل گوشت بریزید، زردچوبه را هم بیفزاید و شعله اجاق را روی درجه متوسط قرار بدهیدبگذارید گوشت خوب بپزد.
گندم را با یک لیتر آب در قابلمه دوم بریزید روی اجاق بگذارید و با شعله ملایم بپزید تانرم شود و دانه آن له شود.دقت کنید ته قابلمه نگیرد هر از چند دقیقه‌ای آنرا هم بزنید تا ته قابلمه نسوزد، اگر قبل از نرمشدن گندم، آب آن رو به اتمام گذاشت کمی آب گرم به آن وقتی گوشت پخت آنرا از مایع خارج کنید و با بلند یا مخلوط کن خورد کنید.دقت کنید گندم باید خوب نرم شده باشد و دانه آن رفته باشد (یعنی دانه‌ها نباید کامل باشد، بصورت خمیردر آمده باشد).البته می توان گوشت را با دست به صورت ریز ، ریز خورد کرد که در حلیم بیشتر به چشم بیاید .
اگر گندم با پوست مصرف کرده‌اید حالا باید پوست آنرا با کمک یک آبکش جدا کنید.حالا گندم نرم شده را که تقریبا به صورت مایع سفت در آمده را با گوشت کوبیده مخلوط کنید وروی حرارت ملایم بگذارید و با حرارت بسیار ملایم بگذارید غلیظ شود (قوام بیاید)
از روغن حیوانی به هیچ وجه غافل نشید
حلیم با نون سنگک خوشمزه است

موضوعات: آشپزی  لینک ثابت



[چهارشنبه 1397-03-09] [ 02:31:00 ب.ظ ]